4/8/10

8/08/2010 O'Cebreiro - GonzarAbans de sortir hem arreglat una mica la bici de l'Iván. El canvi no li funcionava prou fí. Hem sigut els últims en marxar. Preu de l'estada: 3 € . Estavem a Pedrafita i ens quedaven 4 Km. per arribar a dalt O'Cebreiro.

Hem trobat a l'Umberto (que ja no ens deixaria més fins arribar a Santiago).
Quan hem arribat a dalt hem vist el nou tipus de peregrí molt turístic. Ja entràvem a Galicia.
Hem segellat i continuem baixant, però el Alto do Poio ens ha fet ser-hi perquè la pendent era molt pronunciada.

Ells han baixat per la carretera però jo he agafat el camí. Renoi quins corriols. Anava tot sol, només hi havia peregrins a peu. Ha sigut molt maca la baixada (només recomanable si és sec).

De Tricastela cap a Sarria passant per San Xil.
La pujada de Riocabo molt curta però dura.
Uns vascos m'han fet una foto a la font de la Vieira.


Després tot baixada fins a Sarria, on dinem.
Mengem pop a feira i el menú, tot per 11 €.

La tarda es presentava díficil, amb pujades i baixades i entrant en els últims 100 Km. (una xifra bonica i en certa manera psicológica).

En arribar a Porto Marin travessem el rio Miño, i pugem les escales que seguien el camí. Hem parat a comprar fruita. No trobem cap botiga oberta per canviar les pastilles dels frens de l'Iván. Comprem esprai per engrassar cadenes i continuem. Tots els albergs de Porto Marín ens diuen que són plens.


Quilòmetre 100


El rio Miño a l'entrada de Porto Marín
Decidim tirar endavant. Arribem a Gonzar, l'hospitalari de l'alberg ens diu que és ple que només li queden dos llocs (volem per tots quatre). Al final ens col·loca a l'Umberto i a mi a l'habitació reservada als minusvàlids (amb la condició de sortir si n'arriba algún).
Preu estada: 5 € (és la primera vegada que ens demanen les credencials i el DNI).
Allà trobo dos peregrins de Girona que al veure el meu mocador groc de Girona em pregunten coses del camí. Xerrem una estona.
Aprofitem per fer colada. Hi havia rentadora i secadora. L'endemà al matí tot net i sec.
Anem a sopar al restaurant al costat de l'alberg. Un plat combinat i tarta de Santiago. Ens tornem a trobar amb els ciclistes de O'Cebreiro (els de la pàjara).
88 Km. en total i ja només ens queden 85 Km. per arribar a Santiago de Compostela.

No hay comentarios:

Publicar un comentario