7/8/10

5/08/2010 Hontanas - Puente Villarente


Hem sortit a les vuit del matí. Primer hem fet un croissant i un cafè amb llet. Bon temps, no fa calor. Tant l'Ivan com l'Arturo sempre tenen fred.

Castrojeriz era el poble més important que teniem per davant. El camí passa per sota d'una arcada del convent de Sant Antón. Aviat hi hem arribat i després d'unes fotos comencem a pujar "la pujada de Matajudios" que tant me'n havia parlat en Kim.
Així doncs, sense posar el peu a terra i amb tota la calma i tranquil·litat anem cap amunt (pendent entre el 16-20%).










Després hem trobat a l'Umberto i hem anat tota la jornada junts. Arribem a Frómista on comprem pastes, fruita i sucs.
La catedral molt bonica amb cigonyes a dalt del campanari, i l'esglèsia de Sant Martín és romànica i molt maca.





















Continuem camí cap a Carrión de los Condes on parem a banyar i descansar a sota una arbreda al costat del riu Cueza. La distància (17 Km.) entre Carrión i Calzadilla de la Cueza suposa el tram més llarg sense pobles de tot el Camino de Santiago. Estem passant per Tierra de Campos.
Anem a dinar a Terradillos de los Templarios.Una amanida i lluç a la romana compartint taula a l'alberg amb un noi de Sevilla i una noia de Vilanova i la Geltrú.

Els meus amics del camí: Arturo , Iván i Umberto

Continuem camí i la tarda es fa molt monòtona i llarga. Passem per Sahagún (aquí es va quedar l'Umberto) i Bercianos. Deixem la provincia de Palencia per entrar a la de León.


Decidim anar a dormir a l'alberg del Burgo Ranero. Quan hi arribem ens diuen que està complert, i l'Ivan es dona compte que té la cuberta del davant a punt d'estallar. Decidem arribar a Mansilla de las Mulas i comprar una cuberta per així sortir tranquils l'endemà.
A Mansilla de las Mulas també estava tot complet, i aleshores decidim anar al proper alberg del camí. És el de Puente Villarente -Albergue San Pelayo- (potser el més ben preparat, familiar i maco de tot el camí - recomanable-). Preu: 5 €



Ens instal·lem, fem la colada i sopem. Una bona amanida i pollastre. Fruita per postre.
En aquest alberg varem trobar un senyor de Málaga de 74 anys que feia el camí a peu.Va sortir molt d'hora.
Al final ha resultat que hem fet 140 Km. molt planers però durs per la monotonia i la distància tant llarga. Ens queden 321 Km. per veure la catedral de l'Obradoiro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario