8/8/10

4/08/2010 Belorado - Hontanas


Avui hem sortit tard, però ens hem llevat aviat. L'hospitalari ha comparegut a les vuit del matí. Tothom es queixava, però la bona filosofía del camí és tranquil·litat i bons aliments, així que hem esmorzat una mica i sortim tranquils.

Primer hem netejat les bicis i engrassat les cadenes. Per davant tenim l'alt de la Pedraja (deixàvem La Rioja i entràvem a Castilla-León).
Potser perquè era el primer obstacle del matí però no ha sigut gaire dur. La baixada ha sigut excepcional.
Hem arribat a San Juan d'Ortega. Hem visitat l'esglèsia. Molt maca. Hem fet una petita parada i hem xerrat amb unes senyores de Burgos. Ens expliquen que cada equinocci (21 març i 21 septembre) els raigs de sol il.luminen una talla romànica de l'Anunciació entrant per la finestra esquerra de la façana.
Cada any per aquestes dades es troben molta gent per veure "el milagro de la luz".
Coses, cosetes del camí.

Continuem amb més baixada fins a Atapuerca.
Ens desviem per veure les excavacions però no tenim temps de visitar-les pels horaris tant diferents.
Pujem l'alt d'Atapuerca amb una pujada semblant a Santa María de Palau, moltes pedres. Jo anava pujant molt bé. Quan som a dalt ens trobem amb l'Umberto.
Després tot baixada fins a Burgos.

El camí passa per darrera de la Catedral i allà a l'hostal del peregrino ens parem a dinar. Morcilla de Burgos i una bona amanida i pasta. Un bon tall de carn i postres.

Mentre ells visiten la Catedral jo els espero fent una cervesa davant de la Catedral i escrivint el diari. Assegut just a la mateixa taula on feia anys havíem estat amb les meves nenes.
Quins records!!






Sortim de Burgos i anem trobant pobles petits però tots amb el seu encant particular.

Després de camps de blat i més camps de blat arribem a Hontanas, un poble que fins que no hi hem arribat no l'hem vist. Està en una fondalada on no hi cobertura, no hi passa l'aire, i no el veus fins que hi ets.



Arribem a l'alberg municipal i allà hi trobem l'Umberto, però nosaltres anem a una altre casa i dormim sols en una habitació. Estem a la glòria, sense sorolls, ronquets, etc... podem fer la nostra.

Anem a segellar però els hospitalaris ja no hi són, així que l'estada surt gratis.

Hem fet 87 Km. amb molt de sol durant tot el día i bastant planer. Ens queden 456 Km. per Santiago.

No hay comentarios:

Publicar un comentario