10/8/10

2/08/2010 Sta. María de Eunate - Logroño

Segon dia del camí. Ens hem llevat aviat i després d'esmorzar, engrassar les bicis i els acomiadaments, sortim en direcció a Óbanos. El cel amb núvols i molt negre (potser tindrem pluja).

De seguida hem arribat a Puente La Reina. Hi trobem la noia de Sabadell que varem trobar pujant el Alto del Perdón. Un petonet, sort i ens fem unes fotos junts.

Continuem i abans d'arribar a Mañeru primera punxada del camí, l'Arturo tenia clavada una espina molt grossa a la roda davantera. Canviem sense cap problema i altra vegada al camí direcció cap a Lorca.

Pujades i baixades continues i molt trenca cames. Per fí arribem a Estella on esmorzem. Eren les festes patronals i tothom era pel carrer;  tots amb camises i pantalons molt blancs i amb les faixes vermelles.



Parem a la plaça i esmorzem. Jo vaig demanar un plat de "menudillos" plat típic d'Estella i una cervesa. Començàvem bé.
Després d'una bona estona i quan el xiri miri comença a caure, decidim anar tirant.
Aviat tindrem la recompensa perquè quan arribem a la font del vi, just al costat del Monestir d'Irache.

Allà ens hem trobat amb una colla de Barcelona i Mataró que també feien el camí en bici. Ens posem l'impermeable ja que la cosa està molt grisa i va mullant.


Pujem cap a Azqueta i Villamayor de Monjardín. Anem fent parades per veure a les fonts que ens trobem pel camí. Abans d'arribar a Villamayor hi havia una font medieval molt bonica i peculiar.
A l'ermita de Monjardín no hi varem pujar. Era dalt d'un turó i no estàvem per gaires bromes.

Tot seguit venia de baixada dins a Los Arcos, i amb unes pistes molt bones per poder córrer.
Quan arribem a Los Arcos decidim comprar fruita i beure, i tot seguit anem a l'alberg a menjar-ho. Ja no plovia.

La tarda es presentava dura amb pujades i baixades molt pronunciades però curtes. El barranc de Mataburros, el barranc Balsero, etc.... tot tenia unes pendents del 15-20%.
Passem pels pobles de Sansol i Torres del Río (en aquest poble també hi havia una esglesia octogonal, la del Sant Sepulcre).
Abans d'arribar a Viana, l'Arturo trenca les alforges. Fem una mica de "bricolatge" i amb unes brides, una pedra i una mica de cinta americana ho arreglem fins arribar a Logroño.

Allà decidim anar a l'alberg parroquial ubicat al costat de l'esglèsia de Santiago El Real. Trobem lloc i ens instalem. Potser erem 30 persones.
Tot seguit anem a comprar un transporting per l'Arturo.
Com que ells no coneixien Logroño, els guio, i decidim anar a fer unes tapes a la "senda de los elefantes" (Carrer Laurel).
Preu de l'estada i l'esmorzar: la voluntat.
Varem fer 79 Km. de molta duresa. En falten 612 per arribar a Santiago.

No hay comentarios:

Publicar un comentario